Scrambled 'tofu ei' op geroosterd brood met lente ui en kurkuma
Omschrijving
Benodigdheden:
2 kleine sneetjes zuurdesembrood
1/2 verpakking tofu of silken tofu (goed voor 2 x)
kurkuma
1 sprietje lente / bos ui
drupje soja saus / ketjap
olijfolie (in spray flacon)
p&z
Bereidingswijze:
Rooster de boterhammen in een droge koekenpan
Snij de lenteui in ringetjes
Verhit wat olie in een andere koekenpan en verkruimel de tofu erin
Voeg de lente ui toe en een snuf kurkuma
Roerbak tot het vocht is verdampt, breng op smaak met p&z
Maak je bord mooi op
Enjoy!
Waarom scrambled tofu ei ipv gewoon ei?
Omdat het lekker is en je er eindeloos mee kunt variëren.
Vanwege de afwisseling en de gezonde keuze voor regelmatig plantaardig eten.
Eigeel bevat vrij veel cholesterol, een vetachtige stof die in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten.