Scrambled 'tofu ei' op geroosterd brood met lente ui en kurkuma

Omschrijving


Benodigdheden:

  • 2 kleine sneetjes zuurdesembrood

  • 1/2 verpakking tofu of silken tofu (goed voor 2 x)

  • kurkuma

  • 1 sprietje lente / bos ui

  • drupje soja saus / ketjap

  • olijfolie (in spray flacon)

  • p&z

 

Bereidingswijze:

  1. Rooster de boterhammen in een droge koekenpan

  2. Snij de lenteui in ringetjes

  3. Verhit wat olie in een andere koekenpan en verkruimel de tofu erin

  4. Voeg de lente ui toe en een snuf kurkuma

  5. Roerbak tot het vocht is verdampt, breng op smaak met p&z

  6. Maak je bord mooi op

  7. Enjoy!


Waarom scrambled tofu ei ipv gewoon ei?

  1. Omdat het lekker is en je er eindeloos mee kunt variëren.

  2. Vanwege de afwisseling en de gezonde keuze voor regelmatig plantaardig eten.

  3. Eigeel bevat vrij veel cholesterol, een vetachtige stof die in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten.

 
Ontbijt, LunchWendy Ethard