Sardien op z’n Surinaams
Madame Jeanette zorgt voor pit op je zuurdesem lunch toast
Lunch voor 2 personen
Benodigdheden:
2 blikjes sardientjes in olie
1 sjalotje
½ madame jeanette (of minder, naar smaak)
p&z
2 eetlepels witte azijn
eventueel bosui
4 zuurdesemboterhammen
Bereidingswijze:
Rooster 4 boterhammen in een droge koekenpan
Haal de sardientjes uit het blik en leg ze in een diep bord
Ontleed de sardientjes voorzichtig met mes en vorm (dwz haal het graatje uit de vis)
Snipper de sjalot fijn
Prak de sardien en voeg de gesnipperde sjalot toe
Meng, voeg de azijn, een scheutje olie uit het blikje en peper en zout toe naar smaak
Snijd met een scherp mes de Madame Jeanette peper fijn (zonder zaadjes!) en voeg (naar eigen smaak) toe aan de sardientjes
Snij een bosuitje in ringetjes
Beleg de vers geroosterde boterhammen met de sardien en garneer met wat bosui
Enjoy!
Waarom dit gerecht delen?
Eat More Fish. Een makkelijke manier om dat ook daadwerkelijk te doen.
Sardientjes zijn gezond, smaakvol, bevatten veel ijzer en behoren tot de (goede) vette vissoorten.
Wees niet bang voor de Madame Jeanette, je kunt het zo pittig maken als je zelf wil en naast pittigheid, is het een heerlijke aromatische smaakmaker.